2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a ferihegyi repülõtérForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-02 14:59:47
Stratégiai megállapodást kötött a Fõvárosi Önkormányzat és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér üzemeltetõje, a Budapest Airport az infrastrukturális és turisztikai fejlesztések felgyorsítása érdekében.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel kedden közölte: Tarlós István fõpolgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról állapodott meg, hogy a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepció céljaival összhangban fejlesztik egyebek mellett a fõváros, a térség és a repülõtér infrastruktúráját. A dokumentumot hétfõi ülésén hagyta jóvá a Fõvárosi Közgyûlés.

A közlemény szerint a felek együttmûködnek a Budapestrõl induló új járatokhoz kapcsolódó gazdaság-fejlesztési tárgyalásokon és közösen szorgalmazzák új járatok indítását.

A fõváros és a repülõtér együttmûködik a budapesti turisztikai és kulturális programok elõkészítésében és megvalósításában, illetve közös programot dolgoznak ki találkozók, konferenciák és a kiállítások Budapestre hozatalára.

A megállapodás ezek mellett rögzíti, hogy a fõváros és a repülõtér kész közösen indulni olyan nemzetközi vagy hazai pályázatokon, amelyek a repülõtér térségének gazdaság-fejlesztését, és a teljes dél-pesti régió területi fejlesztését szolgálják.

Vállalják, hogy együttmûködnek a jogszabályok megalkotását, megváltoztatását szolgáló javaslatok kidolgozásában, illetve a kormányzati intézkedést igénylõ kezdeményezések elõkészítésében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!