2024. május 19. Vasárnap, Ivó, Milán.
 
Elképesztõ: végtagok nélkül él aktív életet a földmûvesForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-06 10:58:43
Aki földmûvességre adja a fejét, tudja, milyen komoly kihívással szembesül nap mint nap. Egy fiatalember megható, lélekemelõ története következik.

Tegnap egy utcán barangoló, kóbor kutya nagy átalakulásáról számoltunk be, ma pedig egy újabb szívbemarkoló történetet osztunk meg önökkel. Chris egy igazán különleges srác: nem vezethetne törvényesen, nem képes mezõgazdasági gépeket javítani, vagy egy láncfûrészt beindítani, mégis a szó legteljesebb és legnemesebb értelmében földmûves.

Amikor a fiú világra jött, édesapja felhívta nagymamáját és elmondta neki, hogy a gyermekük egészséges ugyan, de végtagok nélkül született. A nagyit nem kavarta fel a hír, ugyanúgy állt a kérdéshez, mint a fiáék. Tudta, hogy Chris teljes értékû életet fog élni mellettük.

Viccesen annyit tett hozzá a telefonban: „nem csodálkozom, sosem fejeztél be fiam semmit, amit elkezdtél”.
A fiú olyannyira nem tartja magát kevesebbnek vagy bénábbnak társainál, hogy a földmûvelés mellett gördeszkázik és verseket is ír.

Önállóan látja el magát, a fogmosás sem okoz neki gondot. Halloween estéjén õ is eljár cukorkát osztogatni. Úgy nõtt fel, hogy szülei mindig teljes fizikumú, egészséges emberként bántak vele, és az elvárásaik is ilyenek voltak felé. Chris életfelfogása, élethez való hozzáállása maximálisan pozitív, rendíthetetlenül eltökélt a dolgaiban, és remek humorérzéke van.

Életfilozófiája, hogy el kell tudni fogadni magunkat teljes valónkban. „Vannak akik szégyellik, hogy szeplõsek, nagy az orruk vagy úszógumi van a derekuk körül. Azt gondolom, aki a kinézete miatt aggódik, a lehetõségektõl fosztja meg magát” – mondta Chris.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek