2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Jól teljesít HU-GOForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-09 16:59:50
Az eredményességet mutatja a 39 ezer ügyfél 137 ezer regisztrált gépjármûve.

A korábban Állami Autópálya Kezelõ Zrt. közútkezelõi tevékenységét 2013. november elsejétõl a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vette át, ezzel együtt módosult az ÁAK neve és tevékenységi köre is.
Önbevallással

A feladatátadást követõen a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az országos gyorsforgalmi- és fõutakra vonatkozóan az E-matrica rendszerben díjszedési, pótdíjazási, díjellenõrzési, az E-útdíj rendszerben díjszedési, egyetemes útdíjszolgáltatói, és díjellenõrzés-támogatói tevékenységet végez.

Az egy éve bevezetett HU-GO elektronikus díjbeszedési rendszer biztosítja a megtett úttal arányos díjbevallást minden 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjármûre a díjköteles 6500 km hosszúságú gyorsforgalmi és fõúti szakaszokon, amelyen 101 ellenõrzõ kapu mûködik. Az önbevalláson alapuló rendszernek az úthasználó kétféleképpen tehet eleget: viszonylati jegy megváltásával vagy fedélzeti eszköz (OBU) használatával. – A viszonylati jegy elõre meghatározott útvonalat feltételez, ezért mindenképp meg kell váltani a jogosultságot – tájékoztatott Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivõje. Az úthasználó ezt a HU-GO értékesítési és ügyfélszolgáltatási pontjain elhelyezett útvonaltervezõ eszközök segítségével végezheti el. Az OBU-t ügyfélszolgálati irodákban, viszonteladó partnerektõl szerezhetik be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!