2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Összesen 890 ezer megyei e-matricát vettek az autósok március 15-ig, és közel 18 ezer visszaváltását kezdeményezték a vasárnap éjfélkor lejárt határidõig - tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. hétfõn az MTI-t.

A feleslegessé vált megyei e-matricák visszaváltása március 15-én éjfélig kezdeményezhetõ.

A jelenlegi feldolgozottság szerint a jogosulatlan úthasználat miatt pótdíjfizetésre kötelezettek egyötöde élt az átmeneti rendelkezés adta lehetõséggel, és vásárolt február 28-ig utólag megyei vagy országos e-matricát - tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. hétfõn az MTI megkeresésére.

Összesen 829 ezer megyei e-matricát vettek az autósok és mintegy 13 ezer visszaváltását kezdeményezték február 28-ig - tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. hétfõn az MTI megkeresésére.

A januári próbaüzemben csak gyûjtötte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. a jogosulatlan úthasználattal kapcsolatos adatokat, azok összesítése folyamatban van, januárban nem küldtek ki fizetési felszólítást az e-matrica nélkül autózóknak - közölte a NUSZ az MTI megkeresésére hétfõn.

Elektronikusan is visszaválthatóak a feleslegessé vált megyei e-matricák február elsejétõl március 15-ig a véglegesített, február elsején hatályba lépõ díjrendelet értelmében a személyes vagy postai ügyintézés mellett - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azok az autópálya és autóútszakaszok is csak e-matricával használhatók, ahol a kötelezettségre külön tábla nem figyelmeztet. A jogszabály ugyanis úgy szól, hogy minden autópálya és autóút fizetõs az év elejétõl - mondta el Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivõje szerdán az MTI kérdésére.

Hétfõ délután négy óráig összesen 360 ezer e-matricát értékesített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt., az eladott matricákból mintegy 210 ezer az idén január elsejével bevezetett megyei matrica volt - mondta Kibédi-Varga Lajos, a NÚSZ Zrt. szóvivõje hétfõn a Duna Televízió Közbeszéd címû mûsorában.

Már felhajtáskor rendelkezni kell az érvényes e-matricával a díjköteles útszakaszokra, autópályákra, az ezt elõíró rendelet már évek óta hatályos – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteken az MTI érdeklõdésére.

Jól teljesít HU-GO2014-07-09 16:59:50

Az eredményességet mutatja a 39 ezer ügyfél 137 ezer regisztrált gépjármûve.


Budapest, 2011. december 7., szerda (MTI) – A tervek szerint január elsejével az euró/forint árfolyam változásához igazodva átlagosan 7,5 százalékkal emelkedik az autópálya e-matricák díja; a díjstruktúra legfontosabb újdonsága, hogy a heti (10 napos) matrica fenntartása mellett megszûnik a 4 napos jogosultság a D1 kategóriában – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel szerdán.

« 1. oldal »