2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az egészségügyi államtitkár az újszülöttosztályokonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-01 11:55:50
Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az újszülöttosztályokon Zombor Gábor egészségügyért felelõs államtitkár – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az államtitkár csütörtökön rendelt el soron kívüli vizsgálatot a kórházak õrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek mûködésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülöttosztályaira.

Kitértek arra: az államtitkár a közeljövõben személyesen is tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereirõl annak érdekében, hogy továbbra is maradéktalanul biztosított legyen a betegellátás zavartalansága.

Szerdán elvittek egy újszülöttet a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról. Az egynapos kislányt a rendõrök egy órán belül egészségesen megtalálták a városban, és a mentõszolgálat közremûködésével visszavitték a kórházba.

A nyomozás során kiderült, hogy az újszülöttet egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse vitte el a kórházból, azzal a szándékkal, hogy megtartsa. Egyelõre nem tudni, hogyan jutottak be a kórházba, és milyen körülmények között vették magukhoz a gyermeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!