2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Augusztus végéig folyamatos nyári leárazások várhatókForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-15 15:52:19
Az elõzõ évekhez hasonlóan, július elsõ felében indult a nyári leárazási hullám elsõ szakasza, a kiárusítás idõszaka azonban egészen augusztus végéig tart - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára az MTI-nek.

Vámos György kifejtette: a leárazás idõszakáról, a kiárusításra kínált termékekrõl és az akció mértékérõl a kereskedõ szabadon dönthet, ezért az egyedi termékeket árusító, a piacon monopol helyzetben lévõ üzletek várhatóan csak a nyár végén akcióznak majd.

A ruházati piac helyzetének javulása szintén csökkenti az árengedmény szükségszerûségét, hiszen a megnövekedett kereslet miatt a kereskedõk felesleges készletei csökkentek, nincs kényszer ezek mielõbbi kisöprésére - mondta a fõtitkár.

Hozzátette: a ruházati kereskedelem megugrásának oka a reáljövedelmek emelkedése, az elmaradt vásárlások pótlása, illetve feltehetõen szerepet játszik a növekedésben az online pénztárgéprendszer piactisztító hatása is.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) korábban közölt adatai szerint az idei elsõ negyedévben 14 százalékkal nõtt a költés a ruházati piacon, áprilisban pedig a tendencia folytatódott, átlag felett, 12 százalékkal bõvült a piac.

A korábbi években, a nyári hónapokban, július-augusztusban 30-32 milliárd forintot költöttek ruházati termékekre a vásárlók, 2013-ban 34-35 milliárd forintot, 2014-ben pedig további emelkedés várható, az év elsõ idõszakának eredménye alapján.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!