2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Meghalt Patrick SwayzeForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-15 15:32:13
Kedd hajnalban meghalt Patrick Swayze. A Dirty Dancing és a Ghost címû filmek sztárja 57 éves volt. A színész tavaly március óta szenvedett hasnyálmirigyrákban.

Swayze elsõ jelentõs filmszerepét Francis Ford Coppola A kívülállók címû 1983-as filmjében kapta, és két évvel késõbb az Észak és Dél tévésorozatban már országos ismertségre tett szert. A nagy áttörést az 1987-es Dirty Dancing hozta Swayze-nek, amelyben tánctanárt alakított. Ez volt az elsõ film, amelynek a VHS-verziója több, mint egymillió példányban fogyott. Swayze-t Golden Globe-díjra jelölték a szerepért és a filmben elénekelhette a Shes Like the Wind címû saját szerzeményét is.

 

Legnagyobb sikerét 1990-ben aratta a Ghost címû romantikus drámával, amelyben Demi Moore férjét, majd annak szellemét alakította.

Orvosai tavaly diagnosztizálták nála a hasnyálmirigy rákot. A kezeléseknek köszönhetõen talpra állt, és hónapokig forgatta a The Beast címû új televíziós krimisorozatot. Önéletrajzi könyvet készül írni feleségével közösen, de ennek elkészülését már nem érhette meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!