2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Keddre a felhõszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-22 13:24:44
Keddre a várható felhõszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országra, több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: hétfõn még elszórtan várható zivatar. Este az Alföld északkeleti részén, az Északi-középhegységben, délen és a nyugati határnál alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket néhol viharos (óránkénti 60-80 kilométeres) szél és felhõszakadás kísérheti. Az éjszakai órákban dél felõl már több helyen várható zápor, zivatar.

Keddre a várható felhõszakadás miatt öt megyére másodfokú, az ország többi területére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt 50 milliméternél is több esõ hullhat, de az ország többi területén is lehetnek intenzív esõzések.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket kárt okozó szél, illetve jégesõ kísér.

Az elõrejelzés szerint kedden erõsen felhõs lesz az ég, legfeljebb helyenként lehetnek rövid napos idõszakok. A legalacsonyabb hõmérséklet 16 és 22 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hõmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínû.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!