2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Ezért választják a fiatalok a diákmunkátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-22 15:17:06
Pincérkedés a strandokon és a fesztiválokon, irodai kisegítés vagy adatrögzítés – ezek a legtöbbször keresett diákmunkák. Idén nyáron is több tízezer fiatal döntött úgy, hogy a szünidõ egy részét munkával tölti. Sokan valamelyik önkormányzatnál kaptak állást. A legtöbben a pénzkereseti lehetõség vagy a tapasztalatszerzés miatt dolgoznak.

Kopár Alexandra az egyik pécsi kávéházban dolgozik június óta. Felszolgál, mosogat és az italokat készíti elõ. Azért vállalt diákmunkát, hogy több pénze legyen.

Jogosítványra gyûjtök, és szeretném letenni a nyelvvizsgát. Nagyon nehéz volt munkát találni, de örülök, hogy sikerült – nyilatkozta a Híradónak.

Gaál Norbert pedig most tudta meg, hogy a jövõ héttõl elkezdhet dolgozni az egyik fõvárosi cégnél.

Ez egy telefonos munka a Széll Kálmán téren. Igazából ügyfélszolgálat, telemarketing, illetve a különbözõ ügyfeleket, ha valami problémájuk akad, tovább kell kapcsolni a megfelelõ helyre – magyarázta a fiatal.

A nyári idõszakban akár másfélszeresére is nõhet a diákmunkások száma az év többi idõszakához képest. Több tízezren vannak, akik a szünidõ egy részét munkával töltik.

Vannak olyan munkáink, amelyeket fesztiválokon kell végezni. Nagyon népszerûek, mivel a munka mellett egy kicsit lazulni is tudnak (a diákok), illetve jól is lehet vele keresni. Amellett rengeteg szakmai munkánk van – mondta tudnak Marosi Zoltán, a Meló-Diák Hálózat vállalkozási igazgatója.

A hónap eleje óta több ezer fiatal dolgozik önkormányzatoknál is, a második kerületben például 15-en. A Nemzetgazdasági Minisztérium programjában 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos diákok vehetnek részt.

A munkaügyi központban kellett regisztrálnom a programhoz, onnan hívtak vissza egy héttel késõbb – emlékezett vissza egyikük, Forgács Eszter.

A megkérdezett munkaadók úgy vélik, a diákmunkások többsége precíz, lelkiismeretes és könnyen tanul, ezért szívesen alkalmazzák õket a nyári szabadságok idején.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!