2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Négy hét múlva kell megérkezniük a választási értesítõknekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-31 10:31:46
A választópolgárokhoz augusztus 25-éig kell megérkezniük az értesítõknek, "20-a elõtt ne is várják". Ha valaki nem kapja meg, ezután a helyi választási irodánál érdeklõdhet – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

Már jó ideje dolgozik a Nemzeti Választási Iroda az október 12-ére kiírt önkormányzati voksolás elõkészítésén, az Igazságügyi Minisztériummal közösen elkészítette már a különbözõ végrehajtási, így a határidõs és a pénzügyi rendeleteket.

A közbeszerzési eljárásokat is ki kellett írni, így például a szavazólapok gyártására és az értesítõk elkészítésére is.  A szervezet jelenleg a nemzetiségi választást készíti elõ, amelyet legkésõbb a választást megelõzõ hetvenötödik napon kell kitûzni – mondta a 180 percben Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

A választópolgárokhoz augusztus 25-éig kell megérkezniük az értesítõknek, 20-a elõtt ne is várják. Ha valaki nem kapja meg, ezután a helyi választási irodánál érdeklõdhet – mondta Pálffy Ilona, aki arról is beszélt, hogy több mint tízezerfajta szavazólap lesz az országban, településenként más- és más. Ez „iszonyatosan” nehéz feladatot jelent a választási irodáknak – tette hozzá. Az informatikai rendszert folyamatosan tesztelik, a fõpróbák a választást megelõzõ két hétben zajlanak.

Pálffy Ilona azt is hangsúlyozta, ha valakinek változik a lakcíme, és ezt bejelenti, akkor a szavazóköre is változhat. Ideiglenes tartózkodási helyen nem lehet szavazni, így külföldön sem lesz voksolás. Megjelent az önkormányzati választás határnapjairól szóló rendeletAz államfõ aláírta az önkormányzati választási törvényt

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!