2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Terrorista a debreceni repülõtérenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-18 15:04:13
A repülõgépet terroristák kerítették hatalmukba. A Magyar Honvédség légierejének vadászgépe, miután az utasszállítógép követte utasításait a Debreceni Nemzetközi Repülõtéren földre kényszerítette azt.

Ma délután Dr. Turi András rendészeti szakállamtitkár, Samu István r. vezérõrnagy Rendészeti Fõigazgató, dr. Fekete Csaba r. ezredes megyei rendõr-fõkapitány és Farkas András Airport Debrecen ügyvezetõ igazgatója sajtótájékoztatón ismertette Magyar Honvédség és a Rendõrség kijelölt erõi által repüléssel egybekötött közös gyakorlatot, melyet a mai napon a Magyar Köztársaság kijelölt légterében és a Debreceni Nemzetközi Repülõtéren hajtottak végre.

A repülõgépek 10.30 órakor érkeztek meg Debrecen légterébe. A feladat elsõ részében a Magyar Honvédség vadászgépei a Debreceni Nemzetközi Repülõtérig kísérték az utasszállító gépet, melyen a terrorista tartózkodott és ott földre kényszerítették, ezt követõen a repülõtér fölötti légtérben ellenõrzést hajtottak végre.

A gyakorlat feltételezése szerint, egy a MK ellenõrzött légterében bejelentett repülési terv alapján közlekedõ polgári utasszállító repülõgép letér az engedélyezett útvonalról Pécstõl délre Maráza község légterében, és ÉK-i irányban folytatja a repülést.

Az ismertté vált adatok alapján nem kizárható, hogy a repülõgépet terroristák kerítették hatalmukba. A Magyar Honvédség légierejének vadászgépe, miután az utasszállítógép követte utasításait a Debreceni Nemzetközi Repülõtéren földre kényszerítette azt.

A kapcsolat felvétele során a repülõgépet eltérítõ terrorista a bebörtönzött társa szabadon bocsátását és repülõgéppel történõ szabad elvonulást követelt. A Kényszer-Veszélyhelyzeti Irányító Központban a kijelölt szervezetek végrehajtották a kialakult veszélyhelyzet kezelésével kapcsolatos feladataikat. A gyakorlat a Rendõrség Terrorelhárító Szolgálatának beavatkozásával fejezõdött be.

A teljesen életszerûen végrehajtott gyakorlat eredményes volt. A Magyar Honvédség, a Rendõrség Terrorelhárító Szolgálata, valamint a Hajdú-Bihar megyei rendõrök összehangoltan, zökkenõmentesen hajtották végre feladataikat. A gyakorlatban kb. 200 fõ vett részt.

A gyakorlat végrehajtásáról és az azzal járó várható kellemetlenségekrõl elõzetesen a sajtó segítségével tájékoztattuk a lakosságot. A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletére a gyakorlat végrehajtásával kapcsolatban lakossági panasz, észrevétel nem érkezett.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ezúton is köszöni a lakosság megértését, a közlekedõk türelmét!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!