2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
VII. Régiós Nyugdíjas Baráti és Kulturális Találkozó KomádibanForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2014-08-07 12:40:48
Rekkenõ hõség sem riasztotta el a nyugdíjas csoportokat, akik fiatalos lendülettel, kiváló hangulatban vettek részt a VII. Régiós Nyugdíjas Baráti és Kulturális Találkozón, aminek már hetedik alkalommal volt házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub. A szervezõk minden tekintetben kiszolgálták a résztvevõket. Még párakaput is felállítottak. Minden csoportnak volt egy felelõse a klubból, akik várták a csoportot és egész nap a rendelkezésükre álltak. /Bakonszeg: - Kovács Pálné „Esztike”, Berettyóújfalu: - Kovács Imre, Biharugra: - Wágner Sándorné, Csanádapáca: - Róth Gyuláné, Debrecen: - Nyitrai Sándorné, Furta: - Kóti Józsefné, Hajdúnánás: - Fejes Gyuláné, Kaba: - Varga Zsigmond, Komádi: - Varga Sándorné „Marika”, Magyarhomorog:- Lázár Gusztávné, Nagyszalonta: - Kolozsvári András, Pocsaj: - Varga Sándorné: - Irmus, Cserép Imre az összes csoport koordinálásáért, a meghívott vendégek fogadásáért Balogh Gyuláné, Kolozsvári Lajosné és Mike Zoltánné volt a felelõs. Gépkocsi irányító rendezõ: - Fejes Gyula, tombolaárusító: Házi Sándorné, Kolozsvári Andrásné és Tóth Boglárka Sára voltak.

A rendezvény elején a Szabadidõ Központban Mike Zoltán a klubelnök köszöntötte a 12 helyrõl (Bakonszeg, Berettyóújfalu, Biharugra, Csanádapáca, Debrecen, Furta, Hajdúnánás, Kaba, Komádi, Magyarhomorog, Nagyszalonta, Pocsaj) érkezõ csoportokat, klubokat, azok vezetõit és a meghívott vendégeket. Köztük Tóth Ferenc polgármestert és feleségét, Hidvégi László alpolgármestert, Molnár Ferencnét a HBM Nyugdíjas és Debreceni Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökét, Bodnár Antalné alelnökasszonyt, Kökényné Szarka Emmát a Debreceni Nyugdíjas Egyesület alelnökét Hódos Aladárné elnökségi tagot, Herczegné Szabó Mariannát, a Nemzeti Együttmûködési Alap Kollégiumi tagját, Nagy Jánosnét a Komádi és Régiója Fejlõdéséért Alapítvány elnökét és férjét, Tusz Enikõt a KOMOTTHON vezetõjét, Héder Zoltán önkormányzati képviselõt, Jambrick Juditot a helyi  MKV elnökét, a Berettyóújfalui Vöröskereszt vezetõségi tagját és kis csapatát, akik a nap folyamán vérnyomás és vércukorszínt mérést végeztek. A klubelnök köszöntõje végén megköszönte az önkormányzat, Tóth Ferenc polgármester és valamennyi támogató segítségét és a klub tagjainak a munkáját.
Az elnöki köszöntõ után Tóth Ferenc polgármester nyitotta meg a találkozót, kiemelve a rendezvény elõkészítését, lebonyolítását és beszélt Komádiról is. Rajta kívül még Molnár Ferencné a HBM Nyugdíjas és Debreceni Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke, valamint Herczegné Szabó Mariannát, a Nemzeti Együttmûködési Alap Kollégiumi tagja mondott még beszédet, majd kezdetét vették a kulturális bemutatók, amelyben változatos elõadások szerepeltek. Voltak itt táncok, népdal - és nótacsokrok, operett slágerek, versek, vidám színpadi jelenetek és szóló énekek.
A mûsorok egész délutánig tartottak, csupán a finom ebéd elfogyasztása szakította meg azt. A szakácsok, akik a finom pörköltöt készítették: - Kolozsvári Lajos – Nagy Sándor, Lõdi József – Balogh Gyula, Papp Jánosné – Kirimi Pálné, Varga Sándor – Krucsó Lajosné voltak. A nap folyamán és az ebéd alatt a zenét ifj. Szabó Sándor szolgáltatta, felesége pedig a mûsorvezetõ volt. A kultúrmûsor befejezése után a klub elnöke a fellépõknek, csoportoknak átadta az emléklapot és az ajándékot, majd következett a tombolasorsolás. A sorsolás után következett a lengõ teke verseny, ahol az elsõ helyet Csanádapáca csapata szerezte meg. Második lett az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub 5-ös számú, harmadik pedig a 2-es számú csapata. A verseny után egészen késõ estig tartott a vidám éneklés, tánc, baráti beszélgetés.
A rendezvényrõl mindenki jó hangulatban, élményekkel gazdagodva távozott.


Cserép Imre
tudósító

/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!