2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Stabilitás: éves szinten 12 százalékkal nõtt az önkéntes nyugdíjpénztári vagyonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-09 12:45:01
A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 971 milliárd forint volt az idei elsõ félév végén, ez éves összevetésben 12 százalékos növekedés, az elsõ negyedév végi összvagyont pedig 5 százalékkal haladja meg – közölte a szövetség az MTI-vel.

A pénztárszövetség összesítése szerint a jelentõs vagyongyarapodás mellett kedvezõ fejlemény, hogy megállt az önkéntes pénztárak taglétszámának csökkenése, közel 1,1 millió tagja van a szövetséghez tartozó pénztáraknak.
A vagyonnövekedés eredményeként az egy fõre jutó vagyon bõvülése kétszámjegyû volt éves szinten, 16 százalékkal 888 600 forintra nõtt 2014 június végére.

A vagyon emelkedése bõven meghaladja az infláció mértékét, az összvagyon reálértéken is jelentõsen bõvült – idézi a közlemény Lehoczky Lászlót, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökét.

Az elõzõ negyedévekhez hasonlóan az egyéni befizetések összege az idei második negyedévben is meghaladta a munkáltatói hozzájárulásokat. Összességében 2014 második negyedévében mintegy 12 milliárd forintot fizettek be a tagok és 9,2 milliárd forint munkáltatói befizetés érkezett az önkéntes nyugdíjpénztárakhoz – írták a közleményben.

A Stabilitás Pénztárszövetséggel együttmûködõ egészségpénztárak összesített vagyona az elõzõ negyedévhez képest 1,4 százalékkal, több mint 42 milliárd forintra emelkedett június végére. Az egészségpénztárak összesen 9,5 milliárd forintot költöttek a második negyedévben a tagoknak biztosított szolgáltatásokra.

A Stabilitással együttmûködõ egészségkasszák taglétszáma június végére mintegy 5 ezer taggal bõvült a március végi 722 ezer taggal szemben.
A Stabilitás Pénztárszövetség arra számít, hogy a jövõben a gazdasági fellendüléssel párhuzamosan a munkáltatók és a munkavállalók pénzügyi lehetõségei is javulnak, így a jövõben az egészségpénztári tagok száma is emelkedhet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!