2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Érdemes elõre tervezni: a kapunál már zsebre megyForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-14 15:20:37
Megéri õsszel "nyaralni"? Mikor érdemes lefoglalni a repülõjegyeket, és mennyivel olcsóbb fapadossal repülni, mint a nemzeti légitársaságokkal - ezekre a kérdésekre kereste a választ a Napközben.

A fapados légitársaságok megjelenésével egyre több, szinte kihagyhatatlan ajánlattal találkoznak az utazni vágyók. A diszkont légitársaságok úgy alakítják ki áraikat, hogy az utasok csak azokért a szolgáltatásokért fizetnek, amelyekre feltétlenül szükségük van.  Más cégekhez képest akkor tudnak olcsóbb ajánlatokat tenni, ha a jegyek alapára is olcsóbb - mondta a Kossuth Rádiónak az Egek Ura Blog szerkesztõje. Varga G. Gábor ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a pluszszolgáltatások igénybevételével a végsõ számla nem tér el sokkal a nemzeti légitársaságok ajánlataitól.

Aki olcsón szeretne fapados járatokkal utazni, annak pontosan el kell olvasnia az egyes társaságok feltételeit, és oda kell figyelnie a súlykorlátozásokra - magyarázta, megjegyezve: nem lehet a vakvilágba klikkelni. Varga G. Gábor elmondta: jól meg kell tervezni, hogy mit viszünk az útra, a különbözõ tisztálkodási és illatszerekbõl például célszerû olyan kisebb kiszerelést vásárolni, amit akár a fedélzetre is felvihetünk magunkkal.

Kérdésre válaszolva elmondta: aki a fõszezon után, inkább õsszel utazna, annak érdemes legalább egy hónappal az indulás elõtt nézegetnie a jegyárakat. Szerencsés esetben olcsóbb ajánlatokra bukkanhatunk az utolsó pillanatokban is, nem árt azonban odafigyelni. Érdemes tájékozódni, hogy a célállomás környékén várható-e például nagyobb konferencia, sportesemény, mert ezekrõl a légitársaságok is tudnak, és ilyen esetekben akkor is felemelhetik a jegyárakat, ha sok a szabad hely - magyarázta Varga G. Gábor.

A Napközben címû mûsorban a Budapest Airport közkapcsolati igazgatója is megszólalt. Hardy Mihály is azt hangsúlyozta, hogy meg kell tanulni okosan használni a diszkont légitársaságok szolgáltatásait. Mint mondta, mindennapos jelenség, hogy az otthon rosszul lemért bõröndöt a reptéren pakoltatják ki az utassal. A beszállító kapuknál pedig már nincs pardon, a diszkont légitársaságoknak itt nincs más eszköze, mint az utas pénztárcáját büntetni - fogalmazott Hardy Mihály.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!