2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Több program is segítette a nyári gyermekétkeztetést PocsajbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-20 11:54:50
A Gyermekétkeztetési Alapítvány, valamint az egyik nagy áruházlánc közös projektjének keretében két településen (Pocsajban és Tégláson) több gyerek is részt vehetett a nyári gyermekétkeztetésben június 16-tól augusztus 15-ig.

A napi egyszeri meleg étkezést a Gyermekétkeztetési Alapítvány Pocsajban 71 fõ részére összesen 1.405.800 forinttal, az egyik nagy áruházlánc  pedig 30 fõ étkezését 1.617.000 forintos összeggel támogatta. A támogatásban azok vehettek részt, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek.

A Bihari Gyermekesély Iroda is segítséget nyújtott nyári táborozás szervezésével, ebben 40 gyerek vett részt. A táborozás két turnusban történt: július 14-25-ig és augusztus 4-15-ig. A halmozottan hátrányos helyzetû tanulók többek között közösségépítõ játékokban vehettek részt, különbözõ kézmûves tevékenységgel, gyöngyfûzéssel, agyagozással tölthették idejüket. Kirándulást tettek a Bihari Múzeumba Berettyóújfaluba, strandoltak, sportversenyeken vettek részt. A táborozás másik felében a falusi lakodalom rejtelmeibe tekinthettek be, és ennek mindenféle munkálatait sajátították el: köszöntõket, szerepjátékokat tanultak, lakodalmas ételeket, kellékeket készítettek. A zárónapon egy igazi lagzit játszottak el tanáraikkal és a meghívott szülõkkel, ahol mindenki jól szórakozott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!