2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Autófeltörések Debrecenben - Elfogták a fõkolompostForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-23 13:47:08
A gépkocsikból mindent vittek, a bontott keksztõl a vödör szõlõn át, a rádiósmagnóig.

Suzuki Swift személyautókat törtek fel fiatalok meglehetõsen értelmetlen okból szeptember elsõ felében; az elkövetõket sikerült elfogni. – A bûncselekménnyel három személyt gyanúsítunk; az értelmi szerzõt, egy 23 éves hajdúhadházi férfit a bíróság elõzetes letartóztatásba helyezett, tizenédzser társaival szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – tájékoztatott Zákány-Szõke Bernadett, a debreceni rendõrkapitányság szóvivõje.

 

A hadnagy közlése szerint a két fiatalabb tettest a büntetett elõéletû férfi a pénzszerzés reményében bíztatta fel, illetve fenyegetéssel kényszerítette az autófeltörésekre.


Két éjszakán át

 

– Szeptember 9-én több bejelentés érkezett a rendõrség ügyeletére, mely szerint az éjszaka Nagyállomás környékén parkoló Suzuki Swift-eket törtek fel úgy, hogy a bal elsõ ajtó szélét kihajlították, majd a résen benyúlva kinyitották az ajtót.

 

A gépkocsikból mindent vittek, a bontott keksztõl a vödör szõlõn át, a rádiósmagnóig.

 

A következõ éjjel ugyanez megismétlõdött, de akkor egy éber állampolgár jelezte, hogy egy gyanús alak figyeli a kocsikat a Csapó utcán.

 

A rendõrök igazoltatták a férfit, akirõl kiderült, hogy éppen olyan gyöngyök vannak a zsebében, mint amilyeneket korábban egy Darabos utcán feltört autóból loptak el – részletezte a szóvivõ.

 

A hajdúhadházi társaság két éjszaka összesen huszonkét gépkocsit tört fel. Nyolcat hiába kutattak át, semmit sem találtak, több esetben pedig legfeljebb bólogató plüsskutya volt a „zsákmány".

 

Jellemzõ, hogy míg a lopási kár 200 ezer forintra addig a rongálási 1 millió 100 ezer forintra tehetõ. A márkásabb rádiósmagnókat az elkövetõk azonnal pénzzé tették Hajdúhadházon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!