2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Köznevelési államtitkár: augusztus 31-ig minden iskolába meg kell érkeznie a tankönyveknekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-26 16:45:48
A minisztérium minden intézkedést megtett annak érdekében, hogy augusztus 31-ig minden iskolába megérkezzenek a tankönyvek – jelentette ki a köznevelésért felelõs államtitkár szombaton újságíróknak Budapesten.

Czunyiné Bertalan Judit az elõtt az ünnepség elõtt beszélt errõl a sajtó munkatársainak, amelyen 336 új iskolaigazgatót neveztek ki.

A politikus hangsúlyozta, hogy a tankönyvellátásért felelõs szervezet napi visszajelzése szerint a tankönyvek kiszállítása folyamatos és eddig minden az elõre meghatározott ütemterv szerint zajlik.
Hozzátette: nyilvánosságra hozzák azoknak a kiadóknak a nevét, amelyek nem juttatják el a megrendelt tankönyveket a raktárakba határidõre és az elõre meghatározott példányszámban. Egyben áthárítják rájuk a felmerülõ plusz logisztikai és egyéb költségeket is – fûzte hozzá.
Felidézte, hogy átlagosan 11 ezer forintba kerül egy tankönyvcsomag, amelynek az árát augusztus 15-ig kellett befizetniük a szülõknek. Viszont az sem okoz problémát, ha a tankönyvcsomag szeptember 1-jei átvételekor mutatják be a gyerekek, vagy a szülõk a befizetést igazoló csekkszelvényt.

A csekkeket egyébként idõben kiküldték a családokhoz – folytatta – és jó ütemben történik a befizetés is, aki pedig valamiért nem kapott csekket az az iskolában átveheti.

Az idén immár 730 ezer gyerek kapja ingyen a tankönyveket. A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülõ, illetve a szociális okokból jogosult családokon túl, az elsõ osztálytól felmenõ rendszer miatt, minden évben eggyel több évfolyam kapja ingyen a tankönyveket – mondta Czunyiné Bertalan Judit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!