2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Százhúsz új munkahely lehet Hajdú-BiharbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-23 15:23:45
Tizennyolc milliárd forintos beruházás keretében 120 embernek munkát adó gyár létesítését tervezik. Hol lesz és mit fog termelni? A cikkbõl kiderül!

Napelemgyár Bocskaikertben? 120 munkahely...


Bocskaikert – Tizennyolc milliárd forintos beruházás keretében 120 embernek munkát adó naplemegyár létesítését tervezik hazai és külföldi tõkébõl Bocskaikertben.

 

Megbízható forrásból úgy értesültünk, hogy az önkormányzat biztosítaná a létesítményhez szükséges mintegy 5 hektáros területet, melyet a rendezési tervben ipari parki területté minõsítettek.

Információink szerint az új, modern üzemben nemcsak gyártanák a napelemeket, hanem szolgáltatnák is az általuk elõállított villamosenergiát. Úgy tudni, a létesítmény mintegy 12 ezer háztartást lenne képes ellátni (a jelenleginél olcsóbb) árammal.

Az érintett háztartások a bocskaikertiek mellett minden bizonnyal a hadházi kistérségbõl kerülnének ki. Noha a tárgyalások még folyamatban vannak, sikeres lezárásuk esetén az utcai világításban (közvilágításban) is hangsúlyos szerep jutna a naplemes technológiának. Az önkormányzat tehát kétszeresen is érdekelt a beruházás megvalósulásában: egyrészt az új munkahelyek okán, másrészt pedig azért, mert a háztartások és a köz is olcsóbban jutna áramhoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!