2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Iskolakezdés: gyûjtés a rászorulók javáraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-29 13:53:08
Több segélyszervezet, alapítvány és magánszemély is adománygyûjtésbe kezdett, hogy segítse a rászoruló családokat az iskolakezdésben. Tanszereket, ruhákat, cipõket is gyûjtenek azoknak, akiknek anyagi nehézséget okoz, hogy gyermekük elkezdje a tanévet.

Egész nap pakoltak az önkéntesek, egyebek mellett füzetek, vonalzók és ceruzák kerültek a dobozokba. Az Ökumenikus Segélyszervezet azt tûzte ki célul, hogy idén ezer rászoruló gyerek iskolatáskáját tölti meg. A 1353-as adományvonal tárcsázásával 250 forinttal lehet támogatni a kezdeményezést.

Mindazokat a szükséges dolgokat, amelyeket az iskolakezdéskor a szülõknek egyébként is be kellene vásárolni, olyan hátrányos helyzetû gyerekek kapják, akiknek, fõleg hogyha több kisgyerek is van a családban, ez óriási segítség – nyilatkozta a Híradónak Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

Közben meg is kezdték a csomagok kiszállítását. A tanszerek elsõként az egyik soroksári családhoz érkeztek meg.

Nagyon örülünk, hogy segítettek rajtunk, mert nem tudtuk volna megvenni nekik (a tanszereket) – mondta Tóth Gyöngyi.

Gyûltek az adományok az egyik fõvárosi lépcsõházban is, amelyekkel az ország legszegényebb településein élõ gyerekeknek könnyíthetik meg az idei iskolakezdését.

Feuer Ivette színtársulatával járja az országot, fõleg hátrányos helyzetû településeken játszanak, ahol megismerkedett azokkal a családokkal, akiknek évek óta rendszeresen segít. Kezdetben még csak a barátok, most már ismeretlenek is támogatják.

A látókörünkbe kerülnek nagyon sokan, akiknek tényleg olyan szinten van szüksége ruhákra, hogy az iskola vagy a családja nem tudja segíteni – innen jött az ötlet. Eredetileg egy karácsonyi adománygyûjtéssel kezdtük, de most például, hogy kezdõdik az iskola, ezért az iskola tanszergyûjtésbe is belevágtam – magyarázta Feuer Ivette, a Bohócok a Láthatáron társulat színésze.

A tervek szerint szeptember 1-jéig ezer pár cipõ gyûlik össze, melyeket olyan gyerekeknek adják majd, akiknek szülei nem, vagy csak nehezen tudnák megvenni. Az iroda munkatársai pedig azt is tudják, kinek mekkora lábbeli kell.

Azt gondoljuk, ha van irodánk, telefonunk és egy kis pénzünk, meg kapcsolatrendszerünk, akkor megtehetjük azt, hogy az év fontosabb eseményeiben a legrászorultabb családok mellé állunk. Ilyen a szeptember, a tanévkezdés – mutatott rá Szõke Judit, a Polgár Alapítvány az Esélyekért igazgatója.

A Katolikus Karitász is tanévindító kampányba kezdett. Õket a 1356-os adományvonalon lehet segíteni, hívásonként 500 forint támogatást lehet adni a rászoruló gyermekeknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!