2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Hétfõtõl nincs pardon: több százezerbe fájhat a mulasztásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-31 17:21:33
Több százezres büntetésre számíthatnak szeptember 1-jétõl azok, akiknek nincs online kasszájuk.

Ez már az utolsó utáni pillanat, és bár nincsenek sokan, de akadnak még olyan vállalkozók, akik nem szerezték be az online pénztárgépeket - jelentette ki az M1 Ma reggel címû mûsorában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense. Aszalós Andrea hozzátette, eddig 164 ezer berendezés van online kapcsolatban a NAV rendszerével.

A hatóság ellenõrei folyamatosan razziáznak, hétfõtõl pedig minden teketóriázás nélkül büntetnek. Jellemzõ szabálytalanság, hogy van ugyan a boltban online kassza, mégis a régit használják - magyarázta a sajtóreferens, hozzátéve: az új jogszabály szerint szeptembertõl erre nincs lehetõség, a régi berendezést pedig az eladótérbõl is el kell távolítani.

Aszalós Andrea közölte: tapasztalataik szerint inkább a kisebb boltok, valamint a vendéglátóhelyek kockáztatnak, de egyre nehezebb kijátszani a hatóságot.

Kérdésre válaszolva kifejtette: hétfõtõl az ellenõrök akár milliós bírságot is kiszabhatnak, a visszaesõkre üzletbezárás vár, vagyis 12 napos kényszerszünet, a problémás helyek pedig további ellenõrzésekre számíthatnak - hangoztatta a sajtóreferens az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!