2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Az ország felén másodfokú figyelmeztetés van érvényben a sok esõ miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-12 10:15:25
Kilenc megyében és a fõvárosban másod-, az ország többi területén elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a sok esõ miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben másodfokú figyelmeztetés, mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak a nap folyamán várható jelentõs mennyiségû esõ miatt Bács-Kiskun, Gyõr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében elsõfokú a figyelmeztetés.

Gyõr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az ország többi területén felhõszakadásokra is figyelmeztetnek. Az érintett területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Mindezek mellett Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, továbbá Budapestre a heves zivatarok miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az elõrejelzés szerint csütörtökön a Viharsarokban idõnként erõs széllökések lehetnek. Zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hõmérséklet a tartósan csapadékos tájakon 16-22, másutt 23-30 Celsius-fok között várható, késõ este 15-20 fok között alakul a hõmérséklet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!