2019. június 20. Csütörtök, Rafael.
 
A tranzakciós adó is növelte a GDP-tForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-15 09:06:35
Az idei év elsõ felében a termékadók egyenlege 0,5 százalékponttal járult hozzá a 3,8 százalékos növekedéshez, és az "új" adók, többek közt a tranzakciós illeték is segítette a bõvülést - írja a Világgazdaság.

Az újság keddi cikke szerint az elsõ negyedéves 3,7 százalékból 0,7 százalékpontot, a második negyedéves 3,9 százalékos növekedésbõl 0,4-et magyarázott a termékadók egyenlege (a termékek és szolgáltatások beszerzéséhez, értékesítéséhez és átadásához kapcsolódó adók és támogatások különbözete).

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Világgazdaság kérdésére közölte: az áfa mint termékadóként elszámolt elem valóban befolyásolta a termékadók és terméktámogatások egyenlegének alakulását, de növekedett még az elszámolt iparûzési, távközlési - telefonálás utáni -, és a pénzügyi tranzakciós adó is az elõzõ év azonos idõszakához képest.

Az elmúlt négy évben a termékadók egyenlege alig befolyásolta a növekedést, ami összefügg azzal is, hogy a gazdaság igazából stagnálás közelében volt és a szolgáltatások nem tudtak bõvülni. Most viszont az összes ágazat hozzájárul a dinamikus növekedéshez: a mezõgazdaság, az ipar, az építõipar és a szolgáltatások is növekedtek - olvasható a lapban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!