2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Pollenhelyzet – ÁNTSZ: országszerte jelentõsen visszaesett a parlagfû pollenkoncentrációjaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-21 10:02:47
A csapadékos idõjárásnak köszönhetõen országszerte jelentõsen visszaesett a parlagfû pollenkoncentrációja, ezért az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérsékelte a korábban kiadott riasztási fokozatokat – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

A megelõzõ héten az ország északkeleti csücskében a parlagfû pollenterhelése meghaladta a légköbméterenkénti ezer pollenszemet, és az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat észlelései szerint továbbra is a nyíregyházi és a kecskeméti mérõállomás környezetében található a legtöbb parlagfû pollen a levegõben, az elmúlt héten naponta átlagosan 100-199 pollenszemet mértek légköbméterenként.

Emiatt ebben a két térségben harmadik fokozatú (piros) riasztás van érvényben, az ország túlnyomó részén pedig második fokozatú (narancs) riasztás.
Az ÁNTSZ azonban felhívja a figyelmet: a parlagfûre érzékenyeknek továbbra is számítaniuk kell arra, hogy tüneteik jelentkezhetnek. Számukra továbbra is javasolt a reggeli szellõztetés, a gyakori hajmosás, a megszokottnál gyakoribb porszívózás és ágynemûcsere.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!