2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Magyar fejlesztésû kormánymû 1 millió autóbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-23 11:51:14
Már egymillió autóba szerelték be világszerte azt az elektromos kormánymûvet, amit a ThyssenKrupp budapesti kompetenciaközpontjában fejlesztenek - közölte a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft.

A cég közlemény szerint a világon az autókba szerelt kormányoszlopok negyedét adó ThyssenKrupp Steering üzleti egységhez tartozó budapesti központban a mérnökök olyan kormányrendszereket fejlesztenek, amelyek elektromotoros rásegítést alkalmaznak a hagyományos, folyamatosan energiát felvevõ hidraulikus rendszer helyett.

Ez a rendszer csak akkor fogyaszt energiát, ha a kormányt elforgatják, ezért alkalmazása autótípustól függõen akár 0,3 literes üzemanyag-megtakarítást is jelenthet száz kilométerenként - írja a cég, hozzátéve: a megoldás olyan biztonsági és kényelmi funkciók elérését teszi lehetõvé, mint az oldalszél-kompenzáció vagy a parkolási asszisztens.

A Budapesten zajló szoftver- és hardverfejlesztés a siker kulcsfaktora az elektromechanikus kormányrendszerek területén - idézi a közlemény Karsten Kroost, a ThyssenKrupp AG Alkatrész-technológia üzletágának igazgatótanácsi elnökét, aki hozzátette: ez adja ugyanis minden modell egyedi kormányzási érzetét, amelyet a vásárlói igények alapján alakítanak ki.

A mintegy 350 alkalmazottat foglalkoztató budapesti kompetenciaközpont az elmúlt 15 évben folyamatosan bõvült. A ThyssenKrupp többek között a BMW és a Daimler számára is fejleszt kormányrendszereket Magyarországon - derül ki a közleménybõl.

A ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. 2013. szeptember 30-án végzõdött üzleti évben elért értékesítésbõl származó nettó árbevétele 7 milliárd 382 millió forintot tett ki az elõzõ üzleti évi 5 milliárd 630 millió forint után. A cégnek a 2013 szeptemberében végzõdött üzleti évben elkönyvelt adózott eredménye 269 millió forint veszteség volt, az egy évvel korábbi 174 millió forint nyereség után.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!