2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Itthon, NagykerekibenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-01 08:18:07
Nagykereki Község Önkormányzata is részt vett 2014. szeptember 27-én az országos, „Magyarország, szeretlek!” rendezvényen. Az eseményre a szervezõk különbözõ programokkal várták az érdeklõdõket.

12.00-kor Zilai Károly, Nagykereki polgármestere nyitotta meg a rendezvényt és köszöntötte a vendégeket a Nagykereki Bocskai Várkastélyban. Majd a vendégek a helyi általános iskola néhány tanulójától szavalatokat hallgathattak meg a Szent-Mihály napi verses mûsor keretében. Ezt követõen a Debreceni Alkotó Képzõmûvészek festménykiállításával folytatódott a rendezvény, ahol a csoport tagjai is részt vettek a megnyitón. A kiállítás 2014. október végéig lesz látogatható a Várkastélyban.

A falu 800. születésnapja alkalmából rajzverseny is volt. Bármilyen témában készülhettek a rajzok, korhatártól függetlenül, amelyek Nagykerekivel kapcsolatosak voltak. Több kreatív alkotás is készült.

A mesés hangulatról az Ákom-Bákom Bábcsoport gondoskodott, akik elõadták az „Egyszer volt… a kiskondás” c. mesét. A gyerekeken kívül még a felnõttek is derültek egy-egy jeleneten. Ezt követõen pedig a Köröm Virág Együttes mûsorán vehettek részt a vendégek.

A rendezvény során a „Nagykereki a régi idõkben” c. kiállítást is megtekinthették a látogatók a Várkastély folyosóján, mely a falu 800. évfordulója alkalmából készült.

Este pedig a Sugalló Népzenei Együttes közremûködésével Moldvai Táncházon vehettek részt a táncolni vágyók, ahol a pénteken tartandó, Nagykereki szüreti bálra is tanulhattak már pár tánclépést.

A Táncház után a Várkastély elõtt gyülekezve elindult a fáklyás felvonulás. Majd a Nagykereki Sportpályára érkezve, a Lángoló Csigák – Tûzzsonglõrök bemutatóját láthatták az érdeklõdõk.

Végezetül, a Himnuszt közösen elénekelve fellángolt a Magyarország, szeretlek! máglyája.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!