2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Önkormányzat 2014 – Ma kaphatják meg a nemzetiségi jelölõszervezetek a választók adataitForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-02 12:09:15
Ma kaphatják meg másodszor a nemzetiségi választáson induló jelölõszervezetek a nemzetiségiként nyilvántartásba vett választók adatait a kampányoláshoz. A választási irodák ugyanakkor nem adják ki azoknak a név- és lakcímadatait, akik megtiltották az adatok kampánycélú kiadását.

A nemzetiségi választáson induló jelölõszervezetek az ajánlóívek átvételekor már megkaphatták a névjegyzékben szereplõ valamennyi nemzetiségi választópolgár adatait, de ezeket kizárólag az ajánlásgyûjtéshez használhatták fel.

A nemzetiségi jelölõszervezetek két alkalommal kapják meg a választási kampányra ezt kifejezetten le nem tiltók név- és lakcímadatait. Elõször szeptember elején kaphatták meg az adatokat, másodszor pedig ma kérhetik.

Ezeknek az adatkikérési lehetõségeknek az a céljuk, hogy a jelölõszervezetek célzott és takarékos kampányt folytathassanak, így választási szóróanyagaikat, kiadványaikat csak azoknak a postaládájába dobják be, akiket érint a nemzetiségi választás.

A központi névjegyzékben nemzetiségi választópolgárként nyilvántartottak adatait térítésmentesen lehet kérni a helyi, a területi és a Nemzeti Választási Irodától.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!