2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Nemzetközi fiatalok Tégláson népszerûsítik az egészséges életmódotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-05 09:31:53
A Nyugattól Keletre Egyesület szervezésében október 4. és 11. között négy ország 6-6 fiatalja képviselteti magát egy nemzetközi ifjúsági programon az Erasmus+ keretén belül, azért hogy megosszák egymással tapasztalataikat és felhívják kortársaik figyelmét arra, hogy az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás miként járul hozzá egészségi állapotuk javításához.

Projektünk témáját jelen korunk ifjúságának sporthoz való viszonya szolgáltatja. Az Európai Unió egészséges életmódra vonatkozó iránymutatásai között az egészséges táplálkozás mellett kiemelt szerepet kap a testmozgás is. Éppen ezért határoztunk úgy, hogy a non-formális pedagógiából átemelt módszerek segítségével, a projektünkön résztvevõ fiatalokkal közösen próbáljuk meg aktivitásra sarkallni az ifjúságot.

A programba tudatosan építettünk be jó néhány olyan blokkot, mely a kültéri sporttevékenységeket népszerûsíti. Mindemellett természetesen számos az egészséges és az egészségromboló életmóddal kapcsolatos témákat dolgozunk fel a résztvevõkkel, elmélyítve ezzel bennük a saját testük iránti felelõsségtudatot.

A program végén a résztvevõ nemzetek (spanyol. bolgár, lett, magyar) a hazájukban hagyományosnak számító sportokat felhasználva egy olimpiai kavalkádot szerveznek a téglási fiataloknak, ezzel kívánják felhívni figyelmüket a projektünk céljaira.

Korábban még sosem valósult meg hasonló program a településen, így a helyi fiatalok és a város számára is egy jó lehetõség ez, hogy megismerkedjenek egy ilyen pezsgõ, interkulturális közeggel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!