2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Játék határokkal: program a függõség ellenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-17 08:29:15
Már vannak eredményei a szerencsejáték-függõségrõl és az egyre nagyobb teret hódító internetes szerencsejátékok veszélyeirõl két éve kezdett felvilágosító programnak. A Játék határokkal elnevezésû akciót a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet tartja.

A két évvel ezelõtt Debrecenben elkezdõdött felvilágosító program három fõ elembõl áll: az iskolai prevencióból, a városban élõ szerencsejáték-függõk és hozzátartozóik számára szervezett csoportfoglalkozásokból, illetve a szélesebb nyilvánosság figyelmének felhívására is nagy hangsúlyt fektetnek.

Két debreceni általános és két középiskolában rendhagyó osztályfõnöki órák keretében ismerhették meg a diákok a játék, a szerencse és függõség fogalmainak összefüggéseit.

A tanulók délutáni klubfoglalkozásokon is részt vettek - mondta el a Krónikának Figeczki Tamás, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális Központjának vezetõje. „Olyan alternatív közösségi együttlétet biztosítsunk a diákok számára, amelyek átterelik õket a valódi közösségek irányába a számítógépek világából” – fogalmazott.

A modellprogram sikerét mutatja, hogy sokat változott a résztvevõ diákok hozzáállása a szerencsejáték-függõség kérdésének megítélésében. Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályának vezetõje elmondta: ki lehet mutatni egy attitûdváltást azoknál a fiataloknál, akiknél felhívták a figyelmet a veszélyekre. Tudatosan, mértéktartóan játszanak – tette hozzá.

Hazánkban a szerencsejáték-függõk számát 10 és 20 ezer közé teszik, de a szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy mivel pontos adatok nincsenek, ennél valószínûleg sokkal többen lehetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!