2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Civil összefogás az egészségért FöldesenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-18 15:01:33
Tovább folytatódik a következõ években az egészségmegõrzõ program.

Nagy összefogással nyolc civil szervezet, az önkormányzat, az egészségügyi, oktatási, mûvelõdési intézmények közremûködésével közel 10 millió forintot fordíthatott Földes lakosságának egészségügyi prevenciójára a Földes Nagyközségi Népfõiskolai Egyesület.
Cél, érték, erõforrás

Az egy évig tartó program a nagyközség lakosságának húsz százalékát mozgósította. A civil kezdeményezés múlt évi sikeres pályázatával olyan szemléletváltozást kívánt a nagyközségben elindítani, amely az egészség megóvásában, fejlesztésében az egyéni felelõsséget helyezi elõtérbe.

Mint a napokban megtartott projektzáró taggyûlésen dr. Szabó Irma, az egyesület elnöke megfogalmazta a pályázatuk középpontjában az egészség mint cél, érték és erõforrás állt. Összefoglalóját a szakmai megvalósítók vetített képes összefoglalóval egészítették ki, felelevenítve az egészségnapok, az egészséghét, a klubok, az önsegítõ csoportok, a sportfoglalkozások, az elsõsegélynyújtó tanfolyam, az életvezetési trénig és az életmódtábor legemlékezetesebb, a szemléletet észrevétlenül formáló pillanatait.

Az egyesület elnöksége bejelentette, hogy a program fenntartásáról öt évig az elmúlt idõszakban végzett széles körû egészségügyi felméréssel elkészített egészségterv alapján gondoskodik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!