2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
10+1 holmi, amit ne vegyél meg elõre a babának!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-29 10:32:42
Ugye, kedves leendõ szülõk látjátok már, milyen jó üzlet a bababolt? Százezer forint alatt kötve hisszük, hogy bevásárolhattok a még pocakban lévõ bébinek. Az alábbiakban segítünk, hogy melyek azok a fölösleges dolgok, amelyeket jobb, ha a polcon hagytok. Egyelõre mindenképpen.

1. Mérleg

Tényleg aggódni akartok minden etetés után? A védõnõnél van mérleg, és az orvos is rendszeresen kapcsolatban van a bébivel. Ha pedig nem egyértelmû a súlygyarapodás, akkor sem ti és nem is otthon döntitek el, hogy hízik-e rendesen a baba.

2. Pelenkázószekrény

Ha akartok egy olyan bútordarabot, amely pár hónap múlva nyûggé válik, csak akkor vegyétek meg. Egyébként bármilyen komód (amely késõbb is megállja a helyét a szobában), kis átalakítással megfelel erre a célra.

3. Mellszívó és társai

Óriási és szemtelenül drága szetteket ajánlanak mellszívóval, tejgyûjtõvel és sterilizáló rendszerrel a boltokban. Elõre semmiképpen ne vásároljatok ezekbõl, hiszen ha sikerül szoptatni – márpedig másba bele se gondoljatok! –, akkor maximum akkor lehet szükség kézi mellszívóra, ha begyullad a mell és nem sikerül kézzel kimasszírozni. Azt sem árt átgondolni, van-e értelme lefejni és tárolni az anyatejet, hiszen egyes babák nem fogadják el azt kiolvasztott vagy ételhez kevert állapotban.

4. Fül- és digitális hõmérõ

Macerás és nem megbízható. A régi higanyos hõmérõ elvén mûködõ, a családban fellelhetõ darab – popsiban használva – tökéletesen jó.

5. Szagmentes pelenkatároló

Komolyan elgondolkodtatok ezen? Miért, meddig akarjátok a kakis pelenkát a szobában tartani?

6. Bébiõr

Tényleg hiányzik, hogy minden helyiségben hallgassátok a babasírást? Vagy azt hiszitek, lesz idõtök havat seperni, míg a baba nézelõdik a kiságyban? A légzésfigyelõt is csak akkor vegyétek meg, ha erre az orvos kifejezetten utasít, mert szükségesnek látja.

7. Fürdetõszék, szivacs a fürdõkádba

Ti ültetek már ilyenben? Ugye, hogy nem. De amikor jakuzziztok a párotokkal, akkor is a karjában szerettek lenni, ugye? Nos a kisbaba is a ti karotokban érzi biztonságban magát a vízben, és a kiskádba elég egy textilpelenka mint csúszásgátló.

8. Vízhõmérõ

Cuki, de inkább fürdõjátéknak való. Bízzatok már magatokban, hogy az alkarotokkal is meg tudjátok állapítani, nem forró-e a fürdõvíz…!

9. Szoptatós melltartó

Szíved joga, anyuka, de rá fogsz jönni, hogy egy merevítõ nélküli pamutmelltartó vagy trikó – V- kivágással –, sokkal kényelmesebb megoldás, mint a cicin kör alakban bevágó melltartó.

10. Fertõtlenítõ folyadék

Cumisüveg, cumi, tálkák bebalzsamozására szolgál. De ha jól elmossátok a tárgyakat, s amelyiket lehet, azt kiforraljátok, talán büszkébbek lesztek magatokra, mintha ekképp pancsolnátok.

+1 Babaágynemû

Szettben árulják, rácsvédõ, párna, esetleg baldachin van hozzá. Jó, ha tudjátok, párna jó ideig biztosan nem biztonságos a babafej alá. A rácsvédõ és a baldachin a ti dolgotok, de a paplannál ne fogjatok mellé: nem puha, nem takar, merev, hideg, együtt mozog a babával, hiszen vatelin van benne. Javasolt helyette puha, testhez idomuló takaró, akár kettõ is (kötött, pamut stb.).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!