2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Biztonságosabbak és tágasabbak - lecserélték a mentõhelikoptereketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-31 18:04:02
Az eddiginél modernebb mentõhelikopterek szolgálnak mostantól az egész országban. A szentesi és a debreceni légi bázison is lecserélték ugyanis a régi gépet. Osztrák helikoptereket bérel Magyarország, amelyek minden uniós elõírásnak megfelelnek.

A jelenlegi jármûveket az új Eurocopter váltja fel. A két hajtómûves gép megfelel az uniós elõírásoknak, akár egy hajtómûvel is tudja folytatni az útját.

A helikopter belseje is praktikusabb. Itt akár 2 sérültet is el tudnak látni. Emellett precízebben irányítható, és szûk helyeken is tud landolni, így gyorsabban kaphatnak segítséget a sérültek. Ezzel a helikopterrel elméletileg közelebb tudunk leszállni még egy erdõben, hegyen, vagy egyébként akadályokkal teletûzdelt helyen is az eseményhez, a balesethez, a sérülthez, ami jelentõs eredmény számunkra – mondta Szilvási Zoltán, a Magyar Légimentõk Nonprofit Kft. oktatási felelõse.

Magyarországon ma összesen 7 légibázis mûködik. A mostani cserével az ország egész területén korszerû gépek láthatják el a légimentést. Ez mindenféleképpen elõrelépés olyan szempontból, hogy most már mind a 7 bázisunkon ilyen magas biztonságú mentõhelikopter dolgozik, illetve nagy jelentõsége van annak, hogy egyetlen napra sem kellett a légimentést megállítani Magyarországon és ezeknek a gépeknek a cseréje egyik napról a másikra megtörténik – közölte Gorove László, a Magyar Légimentõk Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója.

Az igazgató hozzátette: a jövõben a légibázisokat is fejlesztenék. Uniós forrásból a jelenlegi állomásokból 4-et új központ váltana ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!