2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Szálló por – OMSZ: lassú javulás várható a levegõminõségbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-04 09:09:13
A következõ napokban lassú javulás várható a levegõ minõségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap honlapján.

Vasárnap Budapesten és Salgótarjánban is elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A meteorológiai szolgálat azt írta: az utóbbi napokban a szélcsendes idõ, az alacsony éjszakai hõmérséklet és a vertikális légcserét gátló stabil hõmérsékleti rétegzõdés következtében a felszín közelében több helyen is feldúsult a légszennyezõ anyagok koncentrációja. A fõvárosban is a tájékoztatási küszöbérték fölé emelkedett a szálló por (PM10) mennyisége.

A következõ napokban az élénkülõ déli szél és a jobb vertikális légcsere már kedvezõbben befolyásolja a levegõminõséget. Az emelkedõ hõmérséklet és így a fûtésbõl származó kevesebb légszennyezõ forrás szintén a javuló tendenciát támogatja – emelték ki.

Az OMSZ adatai alapján a következõ napokban fõként a Dunántúlon határozott javulás várható a levegõ minõségében. Északkeleten azonban inkább stagnál, vagy inkább tovább is növekedhet a légszennyezettség mértéke, ott csak kisebb mértékû javulás valószínû a hét közepén – írta a meteorológiai szolgálat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!