2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nézõpont: Vásárnap-e a vasárnap?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-04 10:03:19
Nem ördögtõl való a vasárnapi boltzárlat ötlete. Egy kedves barátom kifejezetten bojkottálja a nyitva tartókat. Hat után és hétvégén nem hajlandó boltba menni, pedig lehetõsége volna rá, hiszen megyeszékhelyen él. Horváth Borbála jegyzete.

Barátom elveit csak erõsíti bennem egy vasárnapi kép, ahogyan este kullog haza egy tõlem alig pár évvel idõsebb lány. Az agyonnyúzott arc a belvárosi bevásárlóközpontból ismerõs, nem csak a hidegtõl húztam össze magam, amikor elment mellettem, míg én a moziba siettem. Ugyanezt a kiábrándult tekintetet látom olykor édesanyám arcán is, aki gyakorta tölti a hét utolsó napját azzal, hogy kasszázza mások vasárnapi ebédjéhez vagy bográcsozásához valókat. Sokan többször visszamennek a kis élelmiszerüzletbe, nincs nyomás rajtuk, hogy egyetlen napra is nélkülözniük kellene a kifogyhatatlan éléskamrát. Pedig a háziasszonyi kreativitás végtelen és percek alatt kitölti a kamra hiányosságait. Sok új, recept kezdõdik úgy, hogy „na az pont nincs itthon”.

Álszent dolog lenne figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy sokaknak – köztük olykor nekem is – ez a nap az egyetlen, amikor saját munkaideje (abban megfogyatkozó ereje) nem korlátozza a nagy bevásárlás intézésében, netán egy-egy ruha kiválasztásában. Nehéz állást foglalni, de én együtt tudnék élni a bolttalan vasárnapokkal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!