2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Megdõlt a napi melegrekordForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-10 11:59:02
Megdõlt a napi melegrekord, Fülöpházán csaknem 25 Celsius-fokos meleg volt pénteken – közölte Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Mostanáig 1963-ban volt a legmelegebb november 7-én. Akkor Mezõhegyesen 23,5 fokig emelkedett a hõmérséklet. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt, a Kecskeméthez közeli Fülöpházán, ahol 24,6 fokig melegedett a levegõ.

Az elõrejelzés szerint a hétvégén is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idõ. Szombaton ugyan jellemzõen erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, de fõként a Tiszántúlon hosszabb idõszakokra felszakadozhat a felhõzet. A hajnali óráktól a Dunántúlon egyre többfelé valószínû esõ, emellett délutántól az ország keleti felében szórványosan alakulhat ki záporesõ. A Dunántúlon helyenként a szél is megerõsödhet. A legalacsonyabb hõmérséklet 8-14 fok között valószínû. A legmagasabb hõmérséklet 11-20 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a leghûvösebb, a keleti határ mentén a legmelegebb.

Vasárnap kezdetben helyenként kisebb esõ, szitálás még lehet, majd csapadék nem valószínû. Reggel, délelõtt foltokban ködre kell számítani. A minimumhõmérséklet 6-12, a maximumhõmérséklet 13-18 fok között alakul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!