2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Jegyzet: Felkészülni, vigyázz, hó!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-13 09:50:05
Címkék: Bihari hírek, , tél
Lassacskán kopogtat a tél, felkerülnek a jármûvekre a téli gumik, a pesszimistábbak már talán a hóláncot is leporolták. Mondhatjuk tehát, hogy a közlekedés szereplõi felkészültek a télre és annak minden veszélyére. Ez ilyenkor így normális. Ami viszont örömteli, és biztonságunk érdekében sem elhanyagolandó, hogy a Magyar Közút emberei és gépparkja is készen állnak a kihívásokra, így papíron õket sem érheti meglepetés egy esetleges hirtelen érkezõ tél beköszöntével. Sipeki Attila jegyzete.

Ha felkészült az autós és a szolgáltató is, akkor adódik a kérdés: lehet-e bármiféle bökkenõ közlekedésünkben a leghidegebb évszakban? Ahogyan egy közismert autós mondás tartja: felkészültünk a télre, na de a hóra is?

Mint minden témában, ezen a téren is felemásak a vélemények. Ritka, hogy ne hibáztassuk akár magunkat, akár az elõttünk haladó kocsit, vagy éppen a kotrógépet, hogy az vajon merre lehet. Személyes élményeim és tapasztalataim szintén felemásak. Az most mindegy, hogy autóban, vagy buszon ülve, de találkoztam már jégbordás fõúttal is, no meg tökéletesen járható mellékutakkal is. Láttam már türelmetlenül elõzõ autóst, akit percekkel késõbb az árokból szedtek ki, de láttam már megfontolt, hideg fejjel gondolkodó sofõröket, akik tisztában voltak az évszak adottságaival, és az volt a fontos nekik, hogy hogyan – és nem az, hogy mikor – érnek haza. Ezek persze már elmúltak, mind csak utólagos elmélkedés. A fontos dolgok úgyis akkor derülnek majd ki, amikor élesben találkozik – vagy nem találkozik – egymással az évszak, az autós, és a hókotró.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!