2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A hétvégén borús, de továbbra is enyhe lesz az idõjárásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-14 20:01:04
A hétvégén borús, többfelé esõs lesz az idõ, a szél megélénkül, meg is erõsödhet. Ezzel együtt továbbra is folytatódik az enyhe idõ, néhol még a leghidegebb órákban is 10 Celsius-fok lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Pénteken a nyugati, délnyugati határ mentén túlnyomóan borult lesz az ég, és néhol kisebb esõ, zápor elõfordulhat. Az ország nagyobb részén is alapvetõen felhõs idõ várható, de helyenként hosszabb idõszakokra kisüthet a nap. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de a tartósabban derült helyeken 1-2 fokig is lehûl a levegõ. A legmagasabb hõmérséklet 11-16 fok között várható.

Szombaton többfelé várható párásság, hajnalban, délelõtt ködfoltokra is készülni kell. Az Alföld egy részén hosszabb idõre is felszakadozik, csökken a felhõzet, másutt erõsen felhõs vagy borult marad az ég. A nyugati határ közelében gyenge esõ, zápor elõfordulhat. A szél megélénkül, északnyugaton helyenként meg is erõsödik. A minimum-hõmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A nappali maximumok 10 és 16 fok között alakulnak.

Vasárnap is általában erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, napsütés reggel északkeleten, délután nyugaton, délnyugaton valószínû. Délnyugat felõl csapadékzóna vonul át az országon: többfelé várható esõ, zápor. Többfelé megélénkül a szél is. A leghidegebb órákban általában 5-10 fok, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegõ, a középsõ országrészben lesz a hûvösebb – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!