2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
KSH: 7,6 százalékkal nõtt az ipari termelés szeptemberbenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-16 09:42:46
Az ipari termelés szeptemberben 7,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az elõzetes adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A munkanaphatástól megtisztított index 5,2 százalékos növekedést mutat 2013 szeptemberéhez képest.

Az elõzõ hónappal összevetve 2,7 százalékkal bõvült az ipari termelés szeptemberben a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint. Az elõzõ havi megtorpanás után, amit az autógyárak átállása és a dolgozók szabadságolása okozott, szeptemberben ismét meglódult a termelés. Augusztusban az ipari termelés 5,7 százalékkal elmaradt az elõzõ havitól, és csak 0,5 százalékkal, munkanaphatással kiigazítva pedig 2,9 százalékkal nõtt a múlt év azonos hónapjához képest.

Júliusban még 12,3 százalékos éves és 1,4 százalékos havi növekedésrõl számolt be a statisztika. Elsõsorban az autógyártásnak, illetve kisebb mértékben az élelmiszeriparnak köszönhetõ az ipari kibocsátás növekedése - mondta az adatok ismertetésekor Mikó Ildikó, a KSH statisztikai tanácsadója.

Az év elsõ kilenc hónapjában a termelés 8,6 százalékkal volt nagyobb, mint az elõzõ év azonos idõszakában. A KSH november 12-én teszi közzé a részletes szeptemberi adatokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!