2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
LED-képernyõk helyettesíthetik az ablakokat a repülõkön
Utolsó módosítás: 2014-11-25 19:23:33
Ma még a felhõk fölött repülünk, ám nem kizárt, hogy akár tíz éven belül az ablak nélküli repülõknek köszönhetõen a felhõk „beúszhatnak” a gép kabinjába.

A tervek szerint a repülõgépek belsejét LED-képernyõk borítanák, amelyekre a gép külsejére szerelt kamerák képét vetítenék. A teljes panoráma ötletének nem mindenki örül, sokan tartanak attól, hogy ilyen világosban az utasok nem tudnak majd pihenni a repülés alatt, a tériszonyban szenvedõk pedig egész úton szoronghatnak.

A Kossuth Rádió Közelrõl címû mûsora Hamvai Gyulát, a világ egyik nagy amerikai repülõgépgyártójának a magyarországi képviselõjét, aktív pilótát kérdezte az ötletrõl, aki szerint mindez nem futurisztikus elképzelés. Ha nem is néhány éven belül, de az ötlet megvalósítható.

Hamvai Gyula szerint az, hogy a felhõk „beúsznak” a gép kabinjába, sem az utasokat, sem a pilótákat nem zavarja majd. A kellemes látványtól a repülés kényelmesebb lesz, nagyobb biztonságérzetet nyújt majd, hiszen az utasok nem érzik magukat bezárva. A szakember szerint annak a szorongását is oldja majd a felhõk látványa, aki fél a repüléstõl.

Hamvai Gyula hozzátette: ez az újítás a pilótafülkében már régen megvalósult. A kisgépeknél is már ezek a repülõgép kabinok vannak, a pilóták felszállás után ki sem néznek a fülkébõl, hiszen a technika lehetõvé teszi, hogy anélkül is biztonságosan eljussanak a célállomásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!