2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
A nyolc legnagyobb hiba, amit elkövetünk a fürdõszobábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-03 09:59:41
Sokan nem is gondolnánk arra, hogy milyen hibákat követünk el a fürdõszobában nap, mint nap.

1, Nem cseréljük elég sûrûn a fürdõszivacsot

A szivacs felületén megtelepednek és elszaporodnak a baktériumok, amit úgy tudunk megelõzni, ha három-négy használati alkalom után alaposan kimossuk forró vízben.

Ezzel a trükkel nem csak a felgyülemlett tusfürdõt tudjuk hatékonyan eltávolítani belõle, hanem a kellemetlen szagokat is.

2, Minden nap radírozzuk a bõrt

Azt gondoljuk, hogy csak a mindennapos bõrradírozással tudjuk tökéletesen megtisztítani a bõrünket, de ez nem igaz. A folyamatos radírozástól csak még zsírosabbá válik a bõrünk és csak még több baktérium megtelepszik rajta. E helyett néhány naponta, hetente használjunk bõrradírt, amelyet gyengébb kefével masszírozzunk a bõrbe.

3, Hajmosás elõtt nem fésülködünk

Elkerülhetjük, hogy a hajunk töredezetté váljon, ha hajmosás elõtt megfésüljük azt. Ennek köszönhetõen nem csak kevésbé sérül, de nem lesz olyan kócos sem.

4, Zuhanyozás közben mossuk a fogainkat

Nagyszerû ötletnek tûnhet, de nem az. Ugyanis ekkor nem szentelünk elég nagy figyelmet a szájápolásra, mint amekkorára szükségünk lenne. A fogorvosok azt javasolják, alkalmanként legalább két percig mossuk fogainkat.

5, Elsõnek a lábainkat mossuk meg

Tudjuk, hogy van ez. Amikor sietünk gyorsan átszaladunk a borotvával a lábunkon, de ha nincs elég idõnk, jobb, ha hozzá sem kezdünk a szõrtelenítéshez.

6, Mindennapos hajmosás

Minél gyakrabban mossuk a hajunkat, az egyre zsírosabbá válik. Érdemesebb a hajat csak minden másnap, vagy harmadnap mosni és lehetõleg természetes összetevõket tartalmazó készítményekkel, mivel azok egészségesebbé teszik a hajat.

7, Zuhanyzás forró vízzel

Odakint hideg van, ezért jólesik a forró zuhany alatt állni. Viszont a forró víz kiszárítja és érzékenyebbé teszi a bõrt.

8, Törölközõbe csavart haj

Hajmosás után sokan törölközõbe csavarják a hajukat és abban hagyják megszáradni, viszont az nem tesz jót neki, mivel töredezetté válik. Amennyiben lehetséges, a szabad levegõn szárítsuk a hajunkat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!