2020. május 29. Péntek, Magdolna.
 
Gyilkossági kísérletért nyolc év börtönt kapott egy balmazújvárosi férfiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-04 11:07:36
Emberölés kísérlete miatt nem jogerõsen nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán egy balmazújvárosi férfit, aki múlt év december 3-án markolatig döfte a kést a sértett koponyájába - közölte az ítélethirdetés után a törvényszék szóvivõje az MTI-vel.

Tatár Tímea hozzátette: a vádlottnak le kell töltenie egy hat hónapos fogházbüntetést is, mivel a bûncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A vádirat szerint egy évvel ezelõtt a vádlott alkalmi munkája végeztével kollégáival betért a munkahelyük melletti sörözõbe. Sörözött és pálinkázott, a sértett nem sokkal késõbb szintén a szórakozóhelyre érkezett, és beszélgetésbe elegyedett a vádlottal.

Fõként a börtönben együtt eltöltött idõszakukról volt szó, egy idõ után azonban a sértett ráunt a börtöntémára és kérte, hogy váltsanak - ezen tört ki a vita. A vádlott "sittes golyófejûnek" nevezte a sértettet, erre õ ököllel arcon vágta.

A két férfi durván egymásnak esett, verekedés közben a vádlott elõkapta tõrkését, és elõbb a sértett hónaljába, majd a halántékába döfte. A kés markolatig hatolt a sértett koponyájába. A vádlott ezután hazament, a sérültet nem sokkal késõbb a mentõk eszméletlen állapotban találták. A szúrás maradandó károsodást okozott.

A Debreceni Törvényszék szerint az a védekezés, miszerint a vádlott jogos védelmi helyzetben volt, nem állta meg a helyét. A bíróság Balláné Szentpáli Edit vezette tanácsa indoklásában kiemelte: a vádlott maga is elismerte, hogy ittas állapotban kötözködõs fajta, és Balmazújváros többi kocsmájába már nem is járt, mert mindenhol volt valamilyen incidense.

Az ítélet nem jogerõs, az ügyész tudomásul vette a bíróság határozatát, a vádlott és védõje enyhítésért fellebbezett. A bíróság fenntartotta a vádlott elõzetes letartóztatását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!