2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Együttmûködési megállapodást kötött a honvédség és a rendõrségForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-07 08:38:15
Együttmûködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK). A kedden aláírt szerzõdés lehetõvé teszi a két szervezet szorosabb és hatékonyabb együttmûködését többek között tûzszerészeti, búvár, missziós, katasztrófavédelmi, rendészeti, földi és légi kutatási feladatokban.

A HM által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a HM és az ORFK között már meglévõ kapcsolat alapjainak rögzítését és az együttmûködés elmélyítését szolgáló írásbeli megállapodást Benkõ Tibor honvéd vezérkari fõnök kezdeményezte.

A szerzõdés kiterjed az oktatás, a kiképzés, az egészségügy és a sport területére, valamint a békeidõszaki és a különleges jogrendi feladatokra. Az együttmûködési megállapodás segíti a közrend, a közbiztonság erõsítését, a közrendvédelmi feladatok eredményesebb ellátását, valamint a szövetségi és nemzetközi szerzõdésekbõl eredõ katonai kötelezettségek teljesítését. A tapasztalatcserék széles körére nyílik lehetõség egyebek mellett kiképzési, egészségfejlesztési, munkavédelmi, pszichológiai területeken.

A dokumentumot Benkõ Tibor vezérkari fõnök és Papp Károly országos rendõrfõkapitány írta alá kedden Budapesten.

2012-ben a HM és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósága írt alá hasonló megállapodást - közölte a HM.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!