2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Földmutyi? Ki tudhatja?!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-08 10:58:15
Kivizsgálták a hortobágyi földbérlet-pályázatokat, de a jelentés 10 évig nem nyilvános.

A Hortobágyi Nemzeti Park földpályázatán több nyertes esetében elõre „lezsírozták” a végeredményt – állítja az a két szocialista képviselõ, akik betekinthettek a Kormányzati Ellenõrzési Hivatal (KEHI) jelentésébe.

A vizsgálatot januárban rendelte el Orbán Viktor miniszterelnök utasítására a hivatal. A Napló a KEHI-jelentés titkosítása kapcsán azt kérdezte Bõcz Sándortól, a KEHI kabinetfõnökétõl, hogy mi indokolta a 10 évre szóló titkosítást. „Az ellenõrzési jelentés nem lett titkosítva, az (mint a hivatal által készített valamennyi jelentés) olyan, döntés megalapozását szolgáló adat, amely a törvény szerint a keletkezésétõl számított 10 évig nem nyilvános” – tudtuk meg Bõcz Sándortól.

Gõgös Zoltán ellenzéki képviselõ a Népszabadságnak azt mondta, az ellenõrzés alátámasztja azt a gyanút, hogy több pályázat esetében visszaélések történhettek. – A jelentés utal arra, hogy többen „bérállatokkal” gyõztek, illetve, hogy egyes cégek 2013. évi megalapítása csak a bérleti jog megszerzésére irányult. A nemzeti park a jelentésben tagadja a jogsértéseket – mondta tapasztalatairól a képviselõ.

Nemcsak a Naplónak korábban nyilatkozó vesztes gazdák szeretnének tisztán látni a földhaszonbérleti-pályázat ügyében, de a nyertes bérlõknek is egyre kínosabb a kialakult szituáció. Ketten is ugyanazzal keresték meg lapunkat: mi tisztességes eszközökkel pályáztunk, nem sumákoltunk, és elegünk van abból, hogy bûnözõkkel mossanak össze minket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!