2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Zöld rendszámot javasol az elektromos autóknak az MGEForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-09 12:35:27
Néhány tucat tisztán elektromos autó van forgalomban Magyarországon - mondta a Napi Gazdaság hétfõi számában Erdélyi Péter, a Magyar Gépjármûimportõrök Egyesületének (MGE) elnöke, aki szerint zöld rendszámot kellene kapniuk az ilyen gépkocsiknak.

Nemcsak a kis számuk miatt nem tûnnek ki ezek a környezetterhelés szempontjából kedvezõ adottságokkal rendelkezõ jármûvek a sokaságból, hanem azért sem, mert megjelenésükben semmiben sem különböznek a hagyományos, benzines társaiktól.

A megkülönböztetésnek pedig fontos szerepe lehetne, ezért a Magyar Elektromobilitás Szövetség, az Autós Nagykoalíció és az MGE - az elektromos jármûvek értékesítését, használatát is elõsegítõ dokumentumaiban - azt javasolja, hogy zöld rendszámot kapjanak az elektromos autók.

Ez azért lenne praktikus, mert a rendeletek alapján az elektromos jármûvek használhatják a budapesti buszsávokat, illetve kedvezményesen vehetik igénybe a parkolókat is. A megkülönböztetõ jel hiányában azonban az ilyen jármûvek vezetõi könnyen beleszaladhatnak a hatóság bírságaiba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!