2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Átlátható hallgatói érdekképviseletrõl dolgozott ki javaslatot az IKSZForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-13 12:01:21
Elkészült az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) átlátható hallgatói érdekképviseletrõl szóló szakmai javaslata. Az IKSZ pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egységes rendezvényszervezési elõírásokat rögzítenének a felsõoktatási törvényben vagy külön rendeletben és jogsegélyszolgálatot mûködtetnének.

Mint írták, javaslatukban az szerepel, hogy minden intézményben kötelezõ jelleggel legyen elektronikus hök-választás, mert úgy magasabb részvétel érhetõ el, ami növeli a testületek legitimációját.

Egységes rendezvényszervezési elõírásokat jelenítenének meg a felsõoktatási törvényben vagy külön rendeletben a hallgatók biztonságának érdekében. Ezen szabályoknak a 2015-ös gólyatáborok esetében már feltétlen érvényesülniük kell - írták.

Az IKSZ emelné a hallgatói szolgáltatások, így különösen az étkezés, a kollégium, a rendezvények, az albérlet-közvetítés színvonalát és egységes minõségbiztosítást alakítana ki.

A hallgatói jogok érvényesülésének növelése, illetve a gólyatábori visszaélésekhez hasonló esetek kezelése érdekében minden felsõoktatási intézményben vagy központi jelleggel jogsegélyszolgálatot mûködtetnének, ahol a jogtanácsosok mellett hallgatók is szerepet vállalnának.

A teljes javaslat azt szolgálja, hogy a hallgatói rendszer átláthatóbb, a fiatalok érdekeit szem elõtt tartó, visszaélésekre kevesebb lehetõséget adó és az állami forrásokat tisztességesen kezelõ legyen Magyarországon - áll a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!