2024. április 27. Szombat, Zita.
 
OBH: bevezetik az elektronikus eljárást a civil szervezetek nyilvántartási ügyeibenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-21 18:29:23
Január 1-jétõl bevezetik az elektronikus eljárást a civil szervezetek nyilvántartási ügyeiben - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint jövõre a civil nyilvántartási eljárásokban nemcsak lehetõség, hanem egyes szervezetekre nézve kötelezõ lesz a kérelmek elektronikus úton való elõterjesztése.

Így jövõ január 1. után a civil szervezetek nyilvántartási eljárásai során a magánnyugdíjpénztár, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a hitelintézetek önkéntes betétbiztosítási és intézményvédelmi alapja, a köztestület, a kölcsönös biztosító egyesület, a hegyközség, a párt, az országos sportági szakszövetség és a szövetség a beadványokat kizárólag elektronikus úton nyújthatja be.

Ezen túlmenõen január 1-jét követõen kizárólag elektronikus úton adható be a kérelem, ha a kérelmezõ jogi képviselõvel jár el, ha a kérelmezõ az egyszerûsített nyilvántartásba vételi (változásbejegyzési) eljárás lefolytatását kéri, ha egy szervezet a közhasznú szervezetté minõsítés iránti kérelmet terjeszt elõ, továbbá a már közhasznú szervezetek is csak elektronikus úton terjeszthetik elõ beadványaikat - írták a közleményben.

Az OBH egyúttal jelezte, hogy ha a kérelmezõ nem kötelezett az elektronikus útra, akkor is választhat úgy, hogy kérelmét így adja be.

Az elektronikus út azt jelenti, hogy a kérelmezõ a beadványát az Ügyfélkapun keresztül nyújtja be a bíróságon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!