2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elfogások a nyírábrányi határonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-25 12:47:51
Közokirat-hamisítás bûntett elkövetésének gyanúja miatt fogtak el egy román állampolgárt a rendõrök. A férfi testvérét is elfogták a járõrök, mert ellene elfogatóparancs volt érvényben.

A nyírábrányi közúti határátkelõhelyén 2014. december 22-én 11 óra 10 perckor gépkocsijával belépésre jelentkezett egy román állampolgár fiatalkorú gyermekével. A határrendészeti kirendeltség útlevélkezelõjének gyanús lett a sofõr által ellenõrzésre átadott szlovák vezetõi engedély, mely a vizsgálat során hamisnak bizonyult. A rendõrök a 45 éves férfit bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és elõállították a Vámospércsi Rendõrõrsre. A nyomozók közokirat-hamisítás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a férfit, aki elismerte a bûncselekmény elkövetését.

A gyanúsított telefonon értesítette az egyik testvérét az esetrõl és megkérte, hogy a gyermekét és a gépkocsiját vigye haza Romániába. A 39 éves nõ 16 óra 5 perckor jelentkezett belépésre a nyírábrányi közúti határátkelõhelyen, ahol õt is ellenõrzés alá vonták a határrendészek, majd megállapították, hogy a nõ ellen a Budapesti Rendõr-fõkapitányság XIX. kerületi Rendõrkapitányság által rablás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kiadott elfogatóparancs van érvényben. A járõrök a román nõt elfogták és elõállították Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre.

A terhelt fiatalkorú gyermekét és személyautóját késõbb egy másik testvére vitte haza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!