2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nem etette a kutyákat – vádat emeltek elleneForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-20 11:52:07
Közérdekû munka kiszabására tett indítványt az ügyész.

Állatkínzás miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség egy büntetett elõéletû férfival szemben, aki a saját és a gondozásába vett kutyákat nem etette. Emiatt az egyik állat elpusztult, a másikra súlyos állapotban találtak a rendõrök.

A 37 éves hajdúbagosi férfi egyik nõismerõse a vádlott gondozásába adta a kutyáját 4 éve. A nõ rendszeresen látogatta a vádlottat, ilyenkor tápot is vitt. Az állatok élelmezését a helyi közkonyha ételmaradékaiból oldotta meg. Ez a lehetõség a múlt év szeptemberében megszûnt, ekkortól megfelelõ élelemmel már nem tudta ellátni az ebeket.

A kutyáját a vádlottra bízó nõ október 28-án ismét megjelent a férfinél, aki közölte, hogy az állata néhány napja elpusztult. A nõ látta, hogy a másik állat is lesoványodott, ezért értesítette a rendõrséget. A járõrök a legyengült kutyát lefoglalták és menhelyre szállították. A férfi azáltal, hogy a kutyákat megfelelõ élelemmel hosszabb idõn keresztül nem látta el, az állatoknak különös szenvedést okozott - tájékoztatta a Naplót dr. Pocsai Edit, fõügyész.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!