2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Megyei matricával a megyehatáron túlraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-01 10:37:00
Árnyalatnyi módosulások a megyei matrica-rendszerben február elsejétõl.

Ezek között talán a legfontosabb, hogy a Hajdú-Bihar megyei autópálya matricával mintegy 30 kilométerrel több gyorsforgalmi szakaszt használhatunk február elsejétõl. Eddig ugyanis a területi matrica a megyehatár elõtti utolsó lehajtóig volt érvényes, míg az vasárnaptól a megyehatár utáni elsõ csomópontig használható. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az M3-ason Budapest felé a 164. kilométernél lévõ hejõkürti, Nyíregyháza felé pedig a 221. kilométerszelvényben található Nyíregyháza-nyugat lehajtóig használható a hajdú-bihari sztrádabérlet – egyebek mellett errõl is döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a megyei autópálya matricák használatával kapcsolatban.

Ide kapcsolódó, a hajdú-bihariakat is érintõ információ, hogy a fõváros felõl ingyenesen meg lehet közelíteni a Liszt Ferenc repülõteret, mert a 4-es fõút mintegy 900 méteres szakaszát Budapest felõl ingyenessé tették. Aki azonban a 4-esen utazik a fõvárosba, tudnia kell, hogy Üllõtõl a reptérig tartó kétszer két sávos szakasz továbbra is fizetõs. Ezt az Üllõ és Vecsés belterületén haladó úton lehet elkerülni.

Sokak sajnálatára bent maradt a fizetõs utak között a Debrecent elkerülõ út utolsó két és fél kilométernyi szakasza, amely az M35-ös sztráda része. Az elkerülõ teljes hosszának ingyenessé tételéért demonstrál az MSZP és az ügy mellé állók csoportja péntek kora délután az autópálya végpontjában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!