2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Zavaró fényjelzõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-01 11:43:41
A KRESZ elõírása miatt nem villoghat a kiegészítõ lámpa.

Annak aki elõször jár arra, zavaró lehet a jelzõlámpa Debrecenben, a Böszörményi úton, a Branyiszkó utcai keresztezõdésnél, a fiatalkorúak javítóintézete felõli oldalban. A fõ lámpa ugyanis furcsa módon nem az egyenes haladó nagy forgalmat engedi, hanem a kanyarodást szabályozza. A kiegészítõ lámpa mutatja az egyenes irányt.

Ez azonban a problémának csak az egyik része. A másik fele, hogy a kiegészítõ zöld jelzése, villogás, vagy sárga fény kibocsátása nélkül, hirtelen vált pirosra. Az autósok egy része így akaratlanul is vagy pirosba fut, vagy vészfékezve megáll, melynek következtében a háta mögött érkezõ lehet, hogy nekikoccan.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetõje közölte: a 35-ös fõúton a kérdéses csomópontban a forgalomirányító fényjelzõ készülékek telezöldes forgalomirányítással mûködnek. Ez azt jelenti, hogy a belváros felõl érkezõk a zöld jelzésre haladhatnak egyenesen Debrecen-Józsa irányába, illetve balra nagy ívben fordulhatnak a Branyiszkó utca irányába.

Az egyenes haladást biztosító kiegészítõ jelzõket azért helyezték el, hogy a csomópont kapacitását, áteresztõ képességét a fõ irányban közlekedõk részére növeljék. Az érvényben lévõ KRESZ a kiegészítõ jelzõk esetén nem ad lehetõséget a jelzõ villogtatására, vagy sárga jelzés alkalmazására – ismertette Pécsi Norbert Sándor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!