2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Összecsapott egy észak- és egy dél-koreai hadihajóForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-10 16:43:04
Észak-Korea nem ismeri el azt az északi határvonalat, amelyet 1950-53-as koreai háborút lezáró tûzszünetben húzott meg az ENSZ.

Egymásra lõtt egy észak-, illetve egy dél-koreai hadihajó kedden Dél-Korea nyugati partjainál - közölte a Yonhap hírügynökség egy kormányzati forrásra hivatkozva.

A hírügynökség úgy tudja: egy észak-koreai hadihajó behatolt egy vitatott határszakaszra a Sárga-tengeren, emiatt figyelmeztetõ lövés dördült el egy dél-koreai hadihajóról. Az észak-koreai hajó azonban folytatta útját dél felé, a dél-koreaiak tüzet nyitottak rá. Az észak-koreai hadihajó ezután szintén leadott egy lövést. A tûzpárbajnak nincsenek áldozatai, de az észak-koreai hadihajóban jelentõs károk keletkeztek.

Az AFP hírügynökségnek egyelõre nem erõsítették meg katonai források a hírt hivatalosan.

A tûzpárbaj helyi idõ szerint kedd délelõtt 11 óra 28 perckor történt Decsong szigetének közelében, abban a vitatott hovatartozású övezetben ahol 1999 és 2002 között halálos áldozatot követelõ tengeri incidensek voltak.

Észak-Korea nem ismeri el azt az északi határvonalat, amelyet 1950-53-as koreai háborút lezáró tûzszünetben húzott meg az ENSZ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!